Blåbærkake i langpanne med kokosmarengs

Her har du en deilig langpannekake med litt lime og masse blåbær, som toppes med en seig og god kokosmarengs på toppen. 

 

 

Super å lage nå som skogsblåbærene er i sesong, men det går like fint å bruke frosne blåbær. 

 

 

Se også Kokosmarengskake med blåbær, som er en rund kake. Ripskake med kokosmarengs og Rabarbrakake med kokosmarengs er andre varianter som passer til liten langpanne. 

Jeg har denne gangen laget en stor porsjon som passer til stor langpanne. Kjekt med mange gode kakestykker!  😋

 

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 350 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 lime
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærfyll:
♥ 300 g blåbær (friske eller frosne, se tips)

Kokosmarengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 250 kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og fint revet skall og presset saft fra en lime. 

Sikt mel og bakepulver. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med kremfløten til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.

 

 

Dryss over blåbærene (frosne bær trenger ikke å tines først). 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

 

 

Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.

 

 

 

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.

 

 

 

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10–15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.

 

 

La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret. 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Lekre, myke kakestykker med blåbær og kokosmarengs!  Heart

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt frosne skogsblåbær, og da trenger ikke bærene å tines før de legges på deigen. Du kan gjerne bruke friske blåbær også, men bruk helst skogsblåbær hvis du får tak i det. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

 

 

 

Kos deg!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Blåbærkake i langpanne med kokosmarengs
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 350 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 lime
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærfyll:
♥ 300 g blåbær (friske eller frosne, se tips)

Kokosmarengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 250 kokos

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og fint revet skall og presset saft fra en lime. 

Sikt mel og bakepulver. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med kremfløten til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten.

Dryss over blåbærene (frosne bær trenger ikke å tines først). 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10–15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.

La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i firkanter. 

Tips

♥ Jeg har her brukt frosne skogsblåbær, og da trenger ikke bærene å tines før de legges på deigen. Du kan gjerne bruke friske blåbær også, men bruk helst skogsblåbær hvis du får tak i det. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift