Bananmuffins med valnøtter


Hei! *heart* 

Her har du en amerikansk oppskrift på nydelige, myke bananmuffins med rømme og hakkede valnøtter.

Helt herlig nå på høsten!  :)

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Nam!

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 220 g sukker
♥ 2 bananer (se tips)
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 220 g hvetemel
♥ 75 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.

 

 

Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!  *yum*

 

 

Lukter sykt deilig! Mmmm.....

 


Annonse:

Det nydelige serviset er sponset av Porsgrund Porselænsfabrikk og heter Rose.
I tillegg til den fine nettbutikken, har Porsgrund en facebookgruppe som er nyttig å følge for inspirasjon og info om gunstige tilbud. Se også @porsgrundsporselaensfabrik på Instagram.

 

 

Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!

♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.

♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!

 

 

Disse bananmuffinsene får sin myke konsistens av rømmen i deigen.

 


Kombinasjonen banan og valnøtter er dessuten knallgod!

Se blant annet også Banankake med valnøtter og Bananbiter med valnøtter her på Det søte liv.

 

 

Kos deg!  :)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananmuffins med valnøtter
Ingredienser

2 egg
220 g sukker
2 bananer
1,5 dl lettrømme
100 g smør
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
220 g hvetemel
75 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.

Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!

Tips

♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!

♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.

♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift