Vaniljetopper

Vaniljetopper
Ingredienser

185 g smør
160 g sukker
2 ss vaniljesukker
1 vaniljestang
0,5 ts hornsalt
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de seige, svarte frøene. Bland dette inn i smørkremen. Pisk inn hornsaltet. Kna til slutt inn hvetemelet til du får en jevn deig.

Form deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Avkjøles på platen i et par minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 comments

Hei, jeg har så lyst til og lage disse idag, skal smøret være rom temperatur eller smeltet :)?

Bakte disse i dag, men brukte 1 ts med vaniljeekstrakt i stede for frø da jeg ikke hadde det. Syns deigen ble litt tørr og vanskelig å trille. Men da de kom ut av ovnen var det verdt det! Nydelig vanilje smak!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.