Konfektkuler


"Konfektkuler" er deilig snop som lages med havre og kakao. Kulene ligner på "Sjokoladekuler", men skal rulles i sjokoladestrøssel i stedet for kokos. Oppskriften gir 35 stk.

Konfektkuler
Ingredienser

3 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g smør
2 ss sterk kaffe

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.

Ha sjokoladestrøssel i en flat suppebolle eller liknende. Form små boller av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i strøsselet.

Sett "Konfektkulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme "Konfektkulene" med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle bollene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

De ble litt tørre og vanskelig å rulle. Hadde jeg for lite kaffe i kanskje? Fulgte oppskriften, og de ble gode, så bare for meg at deigen skulle være litt mer klissete.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.