Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker
Ingredienser

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss sukker
3 dl helmelk
30 g smør
2 egg

Servering:
lønnesirup ("maple syrup")

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Pisk sammen helmelk, smeltet smør og eggene i en annen bolle. Bland melkeblandingen med de tørre ingrediensene (ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir deigen seig).

Stek små pannekaker i stekepanne. Bruk ekstra smør eller formspray til stekepannen og pass nøye på at varmen ikke er for sterk. Pannekakene trenger tid til å bli helt gjennomstekte.

Tips

"Amerikanske pannekaker" smaker best nylaget.

Se også oppskrift på "Amerikanske Hotcakes" og "Pancakes".

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

4 comments

Er det slik å forstå at man ikke skal la denne røra stå å svelle slik som man ellers gjør med andre pannekakeoppskrifter?

Smøret skilte seg fra helmelken og la seg i små klumper på toppen. Hva gjorde jeg galt og er røra fortsatt brukanes?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.