Rabarbrakake

Her har du en veldig saftig og KJEMPEGOD Rabarbrakake, som har ekstra deilig smak på grunn av at den drysses med sukker og kanel!

Rabarbrakake
Ingredienser

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Fyll:
150 g renset rabarbra
2 ss sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Del den rensede rabarbraen opp i små biter. Stikk rabarbrabitene ned i deigen i pent sirkelmønster. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30-45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.

Tips

150 g renset rabarbra tilsvarer ca 3 middels store stilker.

Rabarbrakake er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 comments

Hakkede mandler sammen med kanel og sukker på toppen og is eller creme fraiche ved siden av. Mmmm

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.