
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Gid jeg lå, sa gutten, han satt på sengekanten.
(Dansk ordtak)
😂
Takket være at det finnes frossen butterdeig i butikken kan duften av nystekte, deilige wienerbrød trylles frem på null komma niks.
Oppskriften gir 10 nydelige wienerbrød.
Ingredienser:
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem (se tips)
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss vann
Fremgangsmåte:
Lag gjerne hjemmelaget vaniljekrem dagen i forveien etter oppskriften HER (se tips).
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg eller sprøyt 1 stor spiseskje vaniljekrem i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12–15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene.
Serveres nystekte!
Nydelige og sprø wienerbrød!
Ekstra gode hvis du bruker hjemmelaget vaniljekrem!
Tips:
♥ Bruk vaniljekrem som tåler steking (bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem som du finner oppskrift på HER).
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
♥ Se også Enkle wienerbrød med marsipan og bringebær, Enkle wienerbrød med eple og Enkle wienerbrød med vaniljekrem og blåbær.
Lediggang som sådan er ingenlunde en rod til ondt, tvertimod den er et sandt guddommeligt liv, når man ikke kjeder sig.
(Søren Kierkegaard)
😊👍
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem (se tips)
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss vann
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg eller sprøyt 1 stor spiseskje vaniljekrem i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12–15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene.
♥ Bruk vaniljekrem som tåler steking (bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem som du finner oppskrift på HER).
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
♥ Se også Enkle wienerbrød med marsipan og bringebær, Enkle wienerbrød med eple og Enkle wienerbrød med vaniljekrem og blåbær.
3 comments
Så kjapt og enkelt når man
Så kjapt og enkelt når man får uventet besøk!
Mine ble nok ikke like fine, men smakte ganske godt!
Kan de fryses etter man har
Kan de fryses etter man har laget de?
Jeg la en teskje,stor, på…
Jeg la en teskje,stor, på midten med eplemos og kanel, Brettet de i spiss.
Penslet med eggehvite langs kanten og trykket de sammen med en gaffel
Penslet med sammenvispet egg på toppen.
De ble nydelige
Add new comment