Mandelbunn med krem og bær

Mandelbunn med krem og bær
Ingredienser

200 g mandler
200 g melis
3 store egg

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
friske bær (bringebær, jordbær, blåbær, rips)
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Legg kaken på et kakefat. Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Mandelbunnen egner seg veldig godt til frysing uten krem og bær. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes, slik at kremen er fersk.

Se også "Nøttebunn med vaniljekrem".

Kakekategori
Allergier og preferanser

10 comments

Jeg byttet ut sukker med 150 gr kokosblomstsukker. Fungerte veldig bra. God mandel/karamellaktig smak.

Melis er sukker, på samme måte som farin og sukkerbiter er sukker (sukrose). Du kan bruke farin, men det tar lengre tid. Har du ikke melis, er det bare å kjøre farin i blenderen på full fart noen sekunder.

Super oppskrift på mandelbunn som alltid blir vellykket. Bruker denne bunnen når jeg lager Dronning Mauds kake.

Lagde denne bunnen i dag, det ble som et hardt «lokk» på toppen av kakebunnen, skal den bli sånn? Som sprakk i stykker da jeg skulle flytte den over på kakefatet.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.