Eplekake med kefir

Eplekake med kefir
Ingredienser

6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl sukker
1 dl rosiner
150 g smør
4 dl kefir

Pynt:
2 store epler
2 ss sukker
kaneldryss

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene og rosiner i en bakebolle. Rør i smeltet smør og kefir.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg epleskiver oppå deigen i pent mønster. Dryss over sukker og kanel.

Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 40-45 min (sjekk med nål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og bakepapiret fjernes.

Tips

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 comments

Brukte springform på 20 cm slik at kaken skulle bli litt høyere. Med 4 ts bakepulver hevet kaken ekstremt mye i formen og holdt på å renne over, og etter 45 min var kaken brent på toppen og fortsatt klissete inni.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.