Sjokoladeskåler med sjokolademousse


Deilig, kremete sjokolademousse i lekre, mørke sjokoladeskåler kan smelte mange svake desserthjerter! Og så lett det er å få det til....  Heart  

Med ferdigkjøpte sjokoladeskåler og ferdig sjokolademoussepulver er kakekunstens største utfordring å dele jordbærene opp i pene halvdeler.   Yuck 

Oppskriften gir 8 stk.

Sjokoladeskåler med sjokolademousse
Ingredienser

8 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler

Hjemmelaget sjokolademousse:
4 eggeplommer
1 dl melis
200 g kokesjokolade
0,5 dl kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
2 ss sjokolade- eller kaffelikør

Pynt:
friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Smelt sjokoladen sammen med kaffe på svak varme. Tilsett den flytende sjokoladen i eggemassen.

Rør deretter inn pisket krem.

Pisk eggehvitene stive (gjerne sammen med en bitteliten klype salt, for dette gjør at eggehvitene blir ekstra stive). Vend det hvite skummet forsiktig i sjokolademoussen.

Smak til med likør til slutt.

Fordel blandingen i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 3-4 timer.

Pynt med halve jordbær når sjokolademoussen har stivnet.

Tips

♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.

♥ Til nød kan du fylle sjokoladeformene med ferdigkjøpt sjokolademousse. Pisk opp sjokolademoussen med kald melk som anvist på pakken. Fordel moussen straks i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering, slik at sjokolademoussen stivner.

2 comments

Hei. Ser at mange oppskrifter har gelatin i seg men det bruker ikke du. Er det ikke nødvendig, og gjør det noe med konsistensen å droppe det? :)

Det er ikke nødvendig å bruke gelatin i sjokolademousse, så sant man lager den med kokesjokolade og ikke kakaopulver. Kokesjokoladen stivner ved avkjøling, som gjør at moussen blir fast.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.