Amerikansk eplekake med nøtter og dadler

 

 

Amerikansk eplekake med nøtter og dadler
Ingredienser

3 store egg
5 dl sukker
3,5 dl matolje
1 ts kanel
3 ts vaniljeessens
1 ts natron
5 dl kokos
7,5 dl hvetemel
7,5 dl eplebiter
2,5 dl hasselnøtter
2,5 dl dadler

Glasur:
2,5 dl brunt sukker
125 g smør
0,5 dl melk

Fremgangsmåte

Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Rør i olje, kanel, vaniljeessens (se tips) og natron. Bland deretter i kokos og mel til du får en jevn deig. Rens epler og skjær dem opp i små terninger. Mål opp til du får 7,5 dl. Hakk nøttene grovt og del dadlene opp i biter. Vend eplebiter, hakkede hasselnøtter og dadler forsiktig inn i deigen med en slikkepott. Deigen blir tykk i konsistensen!

Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm) og klem overflaten jevn med fingrene. Stek kaken ved 160°C midt i ovnen i 1,5 time (kaken trenger nokså lang steketid!). Avkjøl kaken formen.

Kok opp ingrediensene til glasuren i en liten kjele. Avkjøl noe og hell glasuren deretter over kaken i formen. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer (eller gjerne over natten, se tips).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store skiver.

Tips

Pass på at du bruker en matolje som har nøytral smak, slik som raps- eller solsikkeolje.

Du stusser kanskje ved mengden vaniljeessens, men det er riktig at det skal være 3 ts. Dette tilsvarer ca 1,5 flaske. Vaniljeessens fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene og står i bakehyllene sammen med konditorfarge.

7,5 dl eplebiter tilsvarer 3-4 stk epler, avhengig av størrelsen på eplene.

Det er lurt å la kaken hvile i kjøleskapet en god stund etter steking. Det gjør at kaken får satt seg litt slik at den er lettere å skjære i skiver. Glasuren vil danne en stivnet sukkerhinne på toppen av kaken.

Kaken egner seg godt til frysing!

Kakekategori

1 comment

Hei,

Hvilken type kokos? Er de olje, smør eller frukt?
Takk!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.