Lyse pepperkaker

Lyse pepperkaker lages uten pepper og inneholder litt mindre krydder.

Pepperkakene blir lysebrune i farge og får mild og deilig smak.

 

 

Oppskriften gir ca. 90 kaker (selvsagt avhengig av hvor store du lager dem).

 

Ingredienser: 

♥ 5 dl sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 250 g smør
♥ 1 ss natron
♥ 800 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis

 

Fremgangsmåte: 

Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).

Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.

Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

Melisglasur:

Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

 

 

Tips: 

♥ Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.

♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.

♥ Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lyse pepperkaker
Ingredienser

♥ 5 dl sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 250 g smør
♥ 1 ss natron
♥ 800 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).

Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.

Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

Tips

♥ Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.

♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.

♥ Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

Hei
Lurer på hvorfor pepperkakene mine blir skrukkete..de har ikke blitt det før..har brukt din oppskrift flere år

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.