Multer i himmelseng

Oh seduce me... "Multer i himmelseng" er en himmelsk forførende og FANTASTISK deilig kake med sukkerbrød, multer, crème fraîche og marengs.

En av Norges aller herligste kakeklassikere!

Multer i himmelseng
Ingredienser

Sukkerbrød:
3 egg
90 g sukker
90 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

Fyll:
3-4 dl multer
- -
3 dl crème fraîche
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer

Marengstopp:
3 eggehviter
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend i. Ha deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen.

Fordel godt avrente multer over kakebunnen. Pisk sammen crème fraîche, vaniljesukker og eggeplommer med en stålvisp og hell blandingen over multene.

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til tykk marengs. Sprøyt marengsen på toppen av kaken (se tips).

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den midt i ovnen ved 200°C i 15 min, eller til marengsen så vidt har fått litt farge.

Tips

Denne kaken blir nokså bløt på grunn av fyllet, og det kan derfor være litt vanskelig å flytte den ferdigstekte kaken over på et kakefat. Dette løser du i så fall enten ved å steke kaken i en form som du kan servere den fra, eller ved å sette bunnen av springformen direkte på kakefatet slik jeg har gjort med kaken på bildet.

Kaken blir ekstra lekker om du sprøyter marengsen på kaken, men det går også å fordele marengsen på kaken med slikkepotten.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 comments

Hei. Kan man mose og sile multene så man slipper de stenene, eller blir det for rennende?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.