
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Rømmekake er etter min mening en av de enkleste og beste kakene som finnes.
Deigen skal bare røres sammen og du kan variere kaken med mange ulike typer smakstilsetninger (se tipsfeltet nedenfor).
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midt i ovnen ved 165°C i 45–50 minutter (se tips).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over melis til pynt.
Enkel, mild og veldig god kake!
Konsistensen er supermyk og saftig!
Kake som er lett å like! 😊
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake.
♥ Denne kaken bør stekes på lav varme for at den skal holde seg lys og delikat i fargen. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Kaken er kjempefin å fryse.
♥ Se varianter her på Det søte liv som Valnøttkake med rømme, Nøttekake med rømme, Kokoskake med rømme, Eplekake med rømme, Rømmekake med bringebær. Se også sjokoladekakevarianten Kosekake, langpanneversjonen Rømmekake i langpanne og Rømmemuffins. Kaken kan dessuten fylles med pisket krem og syltetøy, se Rømmekake Victoria.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Vend deretter forsiktig inn bakepulver og hvetemelet (se tips).
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på midt i ovnen ved 165°C i 45–50 minutter (se tips).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over melis til pynt.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Det sikrer myk og luftig kake.
♥ Denne kaken bør stekes på lav varme for at den skal holde seg lys og delikat i fargen. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Kaken er kjempefin å fryse.
♥ Se varianter her på Det søte liv som Valnøttkake med rømme, Nøttekake med rømme, Kokoskake med rømme, Eplekake med rømme, Rømmekake med bringebær. Se også sjokoladekakevarianten Kosekake, langpanneversjonen Rømmekake i langpanne og Rømmemuffins. Kaken kan dessuten fylles med pisket krem og syltetøy, se Rømmekake Victoria.
7 comments