Add new comment

Jeg bakte sukkerbrød i dag, for første gang i hele mitt liv. Og gjett om det ble vellykket! Har ikke delt det opp ennå, så det kan være katastrofe inni, men tror ikke det, det ser helt perfekt ut. Jeg fulgte denne oppskriften, men erstattet litt av hvetemelet med 1 toppet ss potetmel. Tenkte kanskje potetmel ville garantere suksess. Og så fulgte jeg et råd fra Pascal, tror jeg det var. Og det var å blande sukkeret og eggene sammen i bollen og sette den over en bolle varmt vann. Røre litt nå og da sånn at sukkeret oppløses i eggene. Jeg brukte kjøleskapskalde egg, så tenkte det var en god måte å få de temperert på samtidig. Vet ikke om sukkeret oppløste seg helt, for jeg tok det ikke så nøye. Temperaturen egg-/sukkerblandingen var 29 grader da jeg startet piskinga. Pisket i 15 minutter, først et par få minutter på redusert hastighet så full guffe. Eggedosisen ble skikkelig stiv!

Det verste er jo å vende inn melet. Jeg leste et sted, tror også det var fra Pascal, at man skulle sikte melet over, gjerne alt på en gang. Det var nettopp det jeg gjorde, alt oppi på en gang. Vet ikke om det var så lurt, for jeg måtte vende med slikkepott i evigheter. Heldigvis var eggedosisen så stiv at den tålte det fint. Men jeg tok det så forsiktig jeg kunne, for jeg har god erfaring i at hele greia kollapser straks man begynner å herje med å få mel blandet inn. Men det gikk veldig fint denne gangen. Antakelig fordi eggedosisen var så stiv som marengs, bortimot.

Jeg tror det var ekstremt lurt å blande egg og sukker, og sette det over en bolle varmt vann fra springen. Så varmt man får det. Røre litt rundt til å begynne med og deretter av og til til sukkeret oppløses og røra har blitt varmere. Muligens hadde jeg fått enda bedre resultat om jeg hadde vært litt mer tålmodig og latt det stå lenger enn til bare 29 grader. Aner ikke hvordan det egentlig skal være, antakelig varmere, men funket gjorde det uansett.

Nå skal jeg ikke påstå at det var det som sørget for ekstra stiv eggedosis, det kan jo like godt være at jeg brukte min nye Bosch Mum 4 kjøkkenmaskin. Tidligere har jeg brukt håndvisp. Muligens er det kjøkkenmaskinen som skal ta æren for det, og ikke Pascals velmenende råd. Det så hvertfall ut til at den pisket veldig effektivt.

Var litt redd for å snu hele sukkerbrødet med form og det hele opp ned på rist og la det avkjøles sånn. Tenkte det ble kondens inni forma som ville ødelegge hele suksessen. Lage soggy bunn eller noe sånt. Men jeg tok sjansen, og perfekt ble det. Så det var ikke så dumt.

Takk for en flott oppskrift og supre tips under oppskriften. Nå tør jeg å lage sukkerbrød flere ganger.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.