Add new comment

Potetlomper er Norwiesco Pizza.
Ekte potetlomper er meget bedre enn italiensk pizzabunn.
En prima måte er å legge salamipølse på en potetlompe og varme i mikrobølgeovn, observer og konsumer. Ingen over , ingen ved siden. Og da kan man bare tenke videre selv.

En særlig pizza er å pakke inn et lass med sursild og rømme og ete det kaldt. For rømme er jo en fineste remouladesaus.

Ikke bare pølser men svært mye annet også kan etes med potetlompe.

Så er det potetkvaliteten.
Jeg tror miljøet har mest å si, jordbunn og hvordan de gjødsles, og om de er friske. En virkelig suveren og helt frisk kjempepotet uegnet til annet bruk, kom av at vi måtte deponere sagflis av en kjempegran i blomsterbedene og sette poteter i. Bedre potetstappe har jeg aldri smakt enn av den særlige kjempepoteten.
Mandelpoteter er i dag ikke bedre enn andre poteter, men jeg har smakt dem en gang til suveren kvalitet i Alvdal, hvor jeg tror de dyrket på saue og geitemøkk blant annet, og hadde allsidig tradisjonelt gårdsstell i en fjellbygd. Hvor man bragte mye lokal halm og hakkels til fjøset om vinteren.

Det er velkjent at særlig fine og friske poteter dyrkes på nybrottsjord i granskogen.

Så har jeg hørt om overlegne nypoteter dyrket på mest bare sand og mye sjøkompost, kanskje og litt NPK og skjellkalk og piss.

Se også opp for suppepotetene. Det er de minste, for små til å skrelle og ikke modne. Samle dem ekstra og kok dem sammen med andre grønnsaker som delicatessepoteter. Ingen over, ingen ved siden.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.