
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5365 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Potetlomper er Norwiesco Pizza.
Ekte potetlomper er meget bedre enn italiensk pizzabunn.
En prima måte er å legge salamipølse på en potetlompe og varme i mikrobølgeovn, observer og konsumer. Ingen over , ingen ved siden. Og da kan man bare tenke videre selv.
En særlig pizza er å pakke inn et lass med sursild og rømme og ete det kaldt. For rømme er jo en fineste remouladesaus.
Ikke bare pølser men svært mye annet også kan etes med potetlompe.
Så er det potetkvaliteten.
Jeg tror miljøet har mest å si, jordbunn og hvordan de gjødsles, og om de er friske. En virkelig suveren og helt frisk kjempepotet uegnet til annet bruk, kom av at vi måtte deponere sagflis av en kjempegran i blomsterbedene og sette poteter i. Bedre potetstappe har jeg aldri smakt enn av den særlige kjempepoteten.
Mandelpoteter er i dag ikke bedre enn andre poteter, men jeg har smakt dem en gang til suveren kvalitet i Alvdal, hvor jeg tror de dyrket på saue og geitemøkk blant annet, og hadde allsidig tradisjonelt gårdsstell i en fjellbygd. Hvor man bragte mye lokal halm og hakkels til fjøset om vinteren.
Det er velkjent at særlig fine og friske poteter dyrkes på nybrottsjord i granskogen.
Så har jeg hørt om overlegne nypoteter dyrket på mest bare sand og mye sjøkompost, kanskje og litt NPK og skjellkalk og piss.
Se også opp for suppepotetene. Det er de minste, for små til å skrelle og ikke modne. Samle dem ekstra og kok dem sammen med andre grønnsaker som delicatessepoteter. Ingen over, ingen ved siden.