
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5365 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Den originale prinsesstårtan er uten syltetøy! Med syltetøy (og hvitt/rosa lokk) har du teknisk sett en Operatårta.
Prinsesstårtan stammer fra en kokebok utgitt den husstellslæreren Jenny Åkerström-Söderström som lærte opp de svenske prinsessene Astrid, Märtha (som gifta seg med Kong Olav) og Margaretha i datidens moderne husstell.
I originaloppskriften finner du følgende elementer:
Kakebunn
Vaniljekrem
Vispa krem
"Glasskräm" dvs halvblanding av vaniljekrem og vispa krem.
Grønt marsipanlokk.
Bunnen skal deles i tre, og første laget dekkes med vaniljekrem, det neste med glasskräm og det siste laget skal ha en kuppel av fløtekrem før marsipanen legges på.
Svenskene er veldig stolte av sin prinsesstårta, men du har rett i at mange sniker inn et lag med bringebærsyltetøy likevel. http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsesstårta