Add new comment

Den originale prinsesstårtan er uten syltetøy! Med syltetøy (og hvitt/rosa lokk) har du teknisk sett en Operatårta.

Prinsesstårtan stammer fra en kokebok utgitt den husstellslæreren Jenny Åkerström-Söderström som lærte opp de svenske prinsessene Astrid, Märtha (som gifta seg med Kong Olav) og Margaretha i datidens moderne husstell.

I originaloppskriften finner du følgende elementer:

Kakebunn
Vaniljekrem
Vispa krem
"Glasskräm" dvs halvblanding av vaniljekrem og vispa krem.
Grønt marsipanlokk.

Bunnen skal deles i tre, og første laget dekkes med vaniljekrem, det neste med glasskräm og det siste laget skal ha en kuppel av fløtekrem før marsipanen legges på.

Svenskene er veldig stolte av sin prinsesstårta, men du har rett i at mange sniker inn et lag med bringebærsyltetøy likevel. http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsesstårta

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.