Add new comment

Etter mange års feiling fant jeg Det søte liv, og det var første gang jeg hørte at kremen skal koke. Jeg måtte prøve og feile litt til for å finne ut hva som funker på min koketopp, men nå har jeg funnet en fremgangsmåte som funker hver gang! Mål opp smøret, del opp i biter og legg utover en tallerken. Maks temperatur på platene mine er 9. Jeg begynner å varme fyllet på 5. Når det er helt tyntflytende skrur jeg plata opp til 6. Jeg rører absolutt HELE tida, og med én gang det begynner å koke skrur jeg plata ned på 5 igjen. Fortsett å røre hele tida og kok til det tykner. Ta kasserollen av plata og sjekk at det ikke har blitt eggetråder. Hvis det har blitt det, ikke fortvil. Sil kremen gjennom en melsikt, så får du bort trådene. Rør så inn smør i biter/klatter litt etter litt mens kremen fortsatt er varm. Min erfaring er at det ikke er så farlig om smøret ikke er helt romtemperert. Så avkjøler jeg litt på benken før jeg setter kremen i kjøleskap (eller fryser om jeg har dårlig tid) til den er helt kald. Tar den ut av kjøleskapet en liten stund så den mykner litt før jeg smører på kaka. Perfekt, seig krem hver gang! Hvis du heller vil ha luftig krem venter du med smøret til kremen er helt avkjølt før du pisker det inn (romtemperert) med miksmaster. Da får du en smørkrem. Smak og behag, men for meg er den seige den «riktige». Denne fremgangsmåten bruker jeg uavhengig av hvor stor kake jeg lager.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.