Add new comment

Hei! Jeg bakte denne kaken, og den ble helt fantastisk god! Saftig og luftig og herlig! Nydelig smak. MEN, den ble veldig fort tørr igjen. Så den var ikke særlig holdbar. Jeg tror det må ha med den høye andelen potetmel i oppskriften. Samtidig var det jo potetmelet som gjorde at jeg for en gangs skyld fikk en kake som ikke var tung og kompakt. Jeg tror jeg skal gå litt opp på hvetemel og ned på potetmel neste gang. Som da blir i morgen, siden jeg skal bake en ta-med-kake til en bursdag på torsdag. Skal også forsøke å øke litt på væskemengden. Jeg tilsatte litt yoghurt naturell sammen med appelsinjuicen, så mengden væske var allerede en smule høyere enn i oppskriften. Skal øke det litt ytterligere, tror kaken tåler det. Jeg brukte også litt mindre sukker, og da ble kaken litt for lite søt. Muligens kan det gjøre at kaken blir fortere tørr, kanskje?

Jeg skippet marengsen på toppen, da jeg ikke orket å piske eggehviter. Var lat på bakedagen. Neste gang blir det med marengstopping. Tror jeg skal forsøke å finne noe å tilsette som kan bevare fuktigheten bedre. I kjøpekaker er det alltid tilsatt såkalt "fuktighetsbevarende middel". Og det må jo finnes noe man kan blande sammen som etterlikner den effekten? Kanskje fiberhusk eller noe i den stil.

Uansett, dette var en veldig god oppskrift. Tusen takk! For selv om kaken ikke holdt så godt på saftigheten, så var den helt herlig samme dagen den var bakt. Og ofte spises jo kakene opp i løpet av kun 1 dag, så da er det jo ikke noe problem.

Jo, kanskje marengtoppingen sørger for å holde fukten inne i kaken? Kom til å tenke på det nå. Det blir jo som et lokk, og uten lokk bør i teorien fukt ha mulighet til å fordunste. Så jeg skal se hva som skjer neste gang, da jeg skal følge oppskriften mer slavisk.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.