
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5365 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Så kjedelig at du fikk et resultat du ikke ble fornøyd med! Alle ovner er forskjellige, noen steker varmere enn innstilt temperatur og andre kaldere, det gir ulikt resultat på baksten til tross for at de er innstilt på akkurat samme gradtall. Det er derfor det er viktig å lære å kjenne sin egen ovn. Kanskje ovnen steker ujevnt, og da må man snu bakeplaten halvveis i stekingen. Er overvarmen sterkere enn undervarmen, eller vice versa, da må bakeplaten justeres inne i ovnen i forhold til det. Kaffesmaken på selve kaken kan økes gjennom å bruke sterkere konsentrering av kaffen, dog ikke økt volum. Vedrørende Mascarponekremen du ikke likte, der må du eventuelt gjøre smaksforandringer til annen likør, konjakk, sterkvin eller annet akkurat du liker. Muligens skulle du like Mascarponekremen med økt forhold av pisket kremfløte i forhold til mengden kremost eller kanskje til og med nest inntil sløyfe kremosten, eventuelt ville du like mindre sukker i den og derfor bruke vaniljepulver eller vaniljeekstrakt istedenfor vaniljesukker. Fjernes kremosten helt vil man trenge gelatin eller agar-agar for å stabilisere den piskede kremfløten pga likøren. Kanskje du liker smaken bedre ved å bytte Mascarpone mot Philadelphia. Det er lurt å smake seg frem når man blander sammen alt for å få det slik som man selv synes er godt, øke på noe og minke på annet. Alle oppskrifter er laget av en person som liker det best på akkurat den måten, det er derfor det finnes så mange variasjoner på oppskrifter for samme bakverk og matrett. Og da har vi ikke engang kommet inn på endringer som gjøres pga ulike kostbegrensninger som f.eks gluten, laktose, melkeprotein, egg, soya, sukker, etc, etc, etc. Jeg håper mitt innspill kan være til noen hjelp. Lykke til med å lage kaken slik som du liker den best!!!