Add new comment

Så kjedelig at du fikk et resultat du ikke ble fornøyd med! Alle ovner er forskjellige, noen steker varmere enn innstilt temperatur og andre kaldere, det gir ulikt resultat på baksten til tross for at de er innstilt på akkurat samme gradtall. Det er derfor det er viktig å lære å kjenne sin egen ovn. Kanskje ovnen steker ujevnt, og da må man snu bakeplaten halvveis i stekingen. Er overvarmen sterkere enn undervarmen, eller vice versa, da må bakeplaten justeres inne i ovnen i forhold til det. Kaffesmaken på selve kaken kan økes gjennom å bruke sterkere konsentrering av kaffen, dog ikke økt volum. Vedrørende Mascarponekremen du ikke likte, der må du eventuelt gjøre smaksforandringer til annen likør, konjakk, sterkvin eller annet akkurat du liker. Muligens skulle du like Mascarponekremen med økt forhold av pisket kremfløte i forhold til mengden kremost eller kanskje til og med nest inntil sløyfe kremosten, eventuelt ville du like mindre sukker i den og derfor bruke vaniljepulver eller vaniljeekstrakt istedenfor vaniljesukker. Fjernes kremosten helt vil man trenge gelatin eller agar-agar for å stabilisere den piskede kremfløten pga likøren. Kanskje du liker smaken bedre ved å bytte Mascarpone mot Philadelphia. Det er lurt å smake seg frem når man blander sammen alt for å få det slik som man selv synes er godt, øke på noe og minke på annet. Alle oppskrifter er laget av en person som liker det best på akkurat den måten, det er derfor det finnes så mange variasjoner på oppskrifter for samme bakverk og matrett. Og da har vi ikke engang kommet inn på endringer som gjøres pga ulike kostbegrensninger som f.eks gluten, laktose, melkeprotein, egg, soya, sukker, etc, etc, etc. Jeg håper mitt innspill kan være til noen hjelp. Lykke til med å lage kaken slik som du liker den best!!!

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.