Add new comment

Jeg brukte ballongvisp på min kitchenaid og fikk klumper da jeg helte i smøret og så at det delte seg opp og når jeg begynte å kjøre maskinen klumpet smøret seg rundt ballongvispen, så jeg måtte trekke det av og kjøre deigen en stund til. Smøret var under 37 grader og litt avkjølt så jeg er usikker på om det bør være helt avkjølt og hva slags smør det er best å bruke for å unngå at det klumper seg i slike langpannekakedeiger. Neste problem var hvetemelet, som var hele 12 dl og jeg fikk inntrykk av at dette var litt vel mye ettersom 1 dl var nesten 1,5 hg på et litermål jeg har! Jeg tok oppi ca. 13 dl hvetemel ettersom jeg var veldig usikker på om det var dl eller hg. Vanligvis beregnes tørre varer i hekto og ikke desiliter. Etter mye jobb med en tung deig ble glasuren på kaken ødelagt da jeg tok oppi en eggeplomme, den delte seg og ble til små gule klumper så da ga jeg opp den og lagde ny glasur. Det er såpass lite smør i glasuren at selv om jeg klarte å lage den andre glasuren korrekt så fikk jeg ikke smurt denne over hele kaken da den var for tykk til å klare det før den stivnet. Jeg synes også det er best med et litt tykt lag glasur, selv om denne kaken har et veldig tynt lag. Har dere noen gode råd til meg? jeg har laget langpannekaker med stort hell for det meste, men denne gangen gikk mye galt :(

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.