Add new comment

Smuldrepai med bringebær

Bringebær er nok mine yndlingsbær og en varm og nystekt Smuldrekake med bringebær er noe av det beste jeg kan tenke meg, selv om det er aldri så enkelt.

Oppskriften passer til en stor ildfast form, men jeg anbefaler deg å anskaffe de utrolig skjønne hjerteformene fra Le Creuset som du ser på bildet, og da rekker porsjonen til 4 stk.

Smuldrepai med bringebær
Ingredienser

400 g bringebær (friske eller frosne)

Smuldredeig:
100 g smør
100 g brunt sukker
100 g mel
150 g mandelflak

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Bland så i hvetemel og mandelflak.

Ha bringebær i formen(e) og fordel smuldredeigen over.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, eller til smuldredeigen er gylden på overflaten.

Serveres varm og nylaget!

Tips

Brunt sukker kan byttes ut med hvitt sukker og hvetemelet kan byttes med små havregryn hvis du vil. Vil du droppe nøtter, kan du bytte mandelflak ut med store havregryn.

Bruker du frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du har dem i formen.

Smuldrepai kan også lages i små terteformer. Oppskriften rekker da til 6 stk.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.