Add new comment

Panna cotta med bjørnebær og lime

 

Utrolig nydelig dessert!

 

 

Oppskriften gir 4 søte dessertporsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 lime
♥ 3 plater gelatin

Bjørnebær:
♥ 2 dl friske bjørnebær (se tips)

Limesirup:
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 lime

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.

Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Tips:

Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Fortsatt god helg Smile

Panna cotta med bjørnebær og lime
Ingredienser

Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 lime
3 plater gelatin

Bjørnebær:
2 dl friske bjørnebær (se tips)

Limesirup:
2 dl vann
1 dl sukker
2 lime

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.

Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.