
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Utrolig nydelig dessert!
Oppskriften gir 4 søte dessertporsjoner.
Ingredienser:
Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 lime
♥ 3 plater gelatin
Bjørnebær:
♥ 2 dl friske bjørnebær (se tips)
Limesirup:
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 lime
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.
Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Fortsatt god helg
Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 lime
3 plater gelatin
Bjørnebær:
2 dl friske bjørnebær (se tips)
Limesirup:
2 dl vann
1 dl sukker
2 lime
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.
Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.
Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.
2 comments