Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jeg har fått skikkelig dilla på "White Mochaccino" i det siste!
"Mochaccino" er såvidt jeg vet kun et annet ord for "Café mocha", altså en slags cappuccino med sjokoladesmak. I en "White Mochaccino" bruker man hvit sjokolade i stedet for mørk sjokolade.
Vil du lage kaffedrikken din ekstra flott, topper du med pisket krem og høvlet hvit og mørk sjokolade.

En mild, luksuriøs og vidunderlig god kaffedrikk! *heart*

Ingredienser til 2 porsjoner:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.
Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.
Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!

Tips:
♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.
♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.
♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.

♥ Server kaffedrikken helt varm, da er den ekstra god!

ENJOY!

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade
Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.
Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.
Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!
♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.
♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.
♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.
♥ Denne oppskriften passer til 2 porsjoner.
6 comments