Also available in: Norsk

Add new comment

White Mochaccino


Jeg har fått skikkelig dilla på "White Mochaccino" i det siste! 

"Mochaccino" er såvidt jeg vet kun et annet ord for "Café mocha", altså en slags cappuccino med sjokoladesmak. I en "White Mochaccino" bruker man hvit sjokolade i stedet for mørk sjokolade.

Vil du lage kaffedrikken din ekstra flott, topper du med pisket krem og høvlet hvit og mørk sjokolade.

 


En mild, luksuriøs og vidunderlig god kaffedrikk!  *heart* 
 

 

 

Ingredienser til 2 porsjoner:

♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver

Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade


Fremgangsmåte:

Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.

Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.

Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!

 

 

Tips:

♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.

♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.

♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.

 

 

♥  Server kaffedrikken helt varm, da er den ekstra god!

 

 

ENJOY!
 

 

♥ ♥ ♥ ♥

White Mochaccino
Ingredients

♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver

Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade

Instructions

Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.

Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.

Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!

Tips

♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.

♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.

♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.

♥ Denne oppskriften passer til 2 porsjoner.

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.