Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Welcome to The Sweet Life! Here I hope to inspire you to enjoy life with homemade cakes and delicious food experiences! 😊 I share recipes for Norwegian and international dishes, pastries, and cakes of all kinds, delicious confections, drinks, and wonderful desserts. The Sweet Life contains 5368 recipes! All have been tested by me, and I can promise they are tasty and easy to make. I hope you’ll be tempted!
The Sweet Life has 315,000+ followers on Facebook. You can find me on Instagram as @kristine_lifeissweet.
Enjoy yourself and have fun in the kitchen!
*Heartfelt* regards, Kristine

Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Jeg har laget vannbakkels i 50 år etter mors oppskrift. Deler gjerne noen erfaringer jeg har gjort:
Viktig med nøyaktig mål og vekt.
Eggene må ikke være ferske (daggamle)
Veg eggene - de må være små, ca 50 gr - totalt ikke mer enn ca 250 gr. med skall på fire egg.
Det er viktig å røre hvert egg godt inn i deigen. Ta en skikkelig rørerunde til slutt! Der feiler mange!
Jeg setter ovnen på 250gr. og platen med kakene midt i ovnen. Etter noen minutter skrur jeg varmen ned til 200 gr. Følg med, alle ovner er forskjellige! Etter 20-25. min. kan du kikke inn.
Når kakene er ferdig setter jeg opp ovnsdøra, skrur av varmen og lar platen med kakene stå en liten stund før jeg tar den ut og legger vannbakkelsene på rist.
Vannbakkels er helt greit å fryse, dog uten fyll eller melis. Et kort opphold i steikovnen når de skal brukes tåler de godt.
Små Vannbakkels er lekkert på tapasbordet med ostekrem eller annet som ikke er for bløtt.
Hold motet oppe, prøv på nytt!