Also available in: Norsk

Add new comment

Jeg har laget vannbakkels i 50 år etter mors oppskrift. Deler gjerne noen erfaringer jeg har gjort:
Viktig med nøyaktig mål og vekt.
Eggene må ikke være ferske (daggamle)
Veg eggene - de må være små, ca 50 gr - totalt ikke mer enn ca 250 gr. med skall på fire egg.
Det er viktig å røre hvert egg godt inn i deigen. Ta en skikkelig rørerunde til slutt! Der feiler mange!
Jeg setter ovnen på 250gr. og platen med kakene midt i ovnen. Etter noen minutter skrur jeg varmen ned til 200 gr. Følg med, alle ovner er forskjellige! Etter 20-25. min. kan du kikke inn.
Når kakene er ferdig setter jeg opp ovnsdøra, skrur av varmen og lar platen med kakene stå en liten stund før jeg tar den ut og legger vannbakkelsene på rist.
Vannbakkels er helt greit å fryse, dog uten fyll eller melis. Et kort opphold i steikovnen når de skal brukes tåler de godt.
Små Vannbakkels er lekkert på tapasbordet med ostekrem eller annet som ikke er for bløtt.
Hold motet oppe, prøv på nytt!

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.