Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Clafoutis er en klassisk fransk dessertpai, som nærmest er som en bærgrateng. Det vanligste er å bruke kirsebær, se Clafoutis her på Det søte liv. Jeg har også laget Claoutis med jordbær og aprikosversjonen Clafoutis aux apricots.
I dag en nydelig og sommerlig versjon med blåbær!


Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.
Finn frem en ildfast form og blåbærene.

Smør formen lett med smør.

Hell 1/3 av deigen i formen.
Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).
Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.
Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.

Serveres varm og nystekt!


Tips:
♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.
♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

Jeg liker den best naturell :)


♥ ♥ ♥ ♥
Ønsker dere en deilig sommerhelg!

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær
Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.
Finn frem en ildfast form og blåbærene. Smør formen lett med smør.
Hell 1/3 av deigen i formen. Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).
Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.
Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.
♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.
♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.
3 comments