![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Hei,
En fransk klassiker på Det søte liv i dag!
Jeg elsker Paris!
Og aldri en tur til Paris uten å sitte på utekafé og nyte en cappuccino sammen med en "Clafoutis aux abricots"!
Bilde fra min siste tur til Paris ♥
På utekafé siste dagen for å få med meg en Clafoutis aux abricots før jeg drar til flyplassen
Nydelig, mmmmm.....
Tror jeg veldig snart må ta meg en tur til Paris igjen...
Det er imidlertid lett å lage den samme stemningen hjemme. Her er oppskriften:-)
Ingredienser:
♥ 500 g ferske aprikoser
- -
♥ 4 egg
♥ 9 ss sukker
♥ 5 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2,5 dl H-melk
♥ 30 g smør
Pynt:
♥ sukker
Fremgangsmåte:
Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i vaniljesukker, mel og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i og stek i 5-10 min, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.
Serveres nystekt!
Tips:
Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.
500 g ferske aprikoser
- -
4 egg
9 ss sukker
5 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
2,5 dl H-melk
30 g smør
Pynt:
sukker
Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i vaniljesukker, mel og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i og stek i 5-10 min, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.
Serveres nystekt!
Se også klassisk "Clafoutis" med kirsebær her på detsoteliv.no. Clafoutis med annet enn kirsebær kalles ofte også for "Flaugnarde". Du finner også oppskrift på den nydelige varianten "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.
1 kommentar
Hei. I denne oppskriften
Hei. I denne oppskriften kommer det ikke frem når du bruker melk .
Skriv ny kommentar