Add new comment

mine kommentarer til kommentarene:
De som har laget gele vet at hvis den blir utsatt for varme så smelter den -fort- Så det er veldig logisk at man ikke skal ha varm sjokolade over geleen! La den avkjøle seg litt før man begynner sjokoladetrekkingsoperasjonen :)

Geleen må være avkjølt før den helles over nougaten- ellers vil jo nougaten også smelte.

Når jeg skulle dekke med sjokolade brukte jeg gaffel for å holde biten over sjokoladeskåla imens jeg øste sjokolade over/dyppet litt nedi ved behov før jeg brukte en gaffel nr to til å skyve troikaen over på fat til avkjøling. Ingen hull i konfekten siden gaffelen ble brukt som "stekespade" i stedetfor spyd.
Jeg erfarte at jeg burde ha litt større avstand mellom bitene ved avkjøling for å unngå at sjokoladen knekker av geleen ved oppdeling etter den er stivnet (siden det renner av litt sjokolade etter dyppingen)

Veldig fornøyd med resultatet og smaken :D

Odense sine nougat og marsipanprodukter står gjerne i en egen utstillingskasse i butikken sammen med brosjyrer, og ikke alltid på plass i hylla sammen med de andre bakeproduktene. tror de fleste butikkkjeder har odense i sortimentet.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.