Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Vintertid er gjærbaksttid for meg! Ingenting er så herlig som duften av nystekte boller i et varmt kjøkken når det er kaldt og masse sne utendørs. :)
Her har jeg brukt min favorittdeig fra Verdens beste boller, men enhver bolledeig kan brukes til å lage Kanelknuter.
Tvinn og slå knute på kanelfylte deigremser, sikt melis over det ferdige resultatet - så får du kanelboller med elegant utseende!

Denne oppskriften gir ca. 30 kanelknuter.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm. Smør på mykt smør og dryss over sukker og kanel.
Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm. Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede. Tvinn lengdene og slå en knute på dem. Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 1 time.
Stek kanelknutene midt i ovnen ved 230 °C i 7-10 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.

Gjett om det lukter godt på kjøkkenet nå!

Avkjøl kanelknutene og sikt over melis før servering.

Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så kanelknutene dine ikke blir for brune utenpå.
♥ Kanelknutene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

Det er kjekt å bruke en tesil når du skal sikte over melisen.

♥ Se også oppskrift på Sjokoladeknuter og Kardemommeknuter.
Min favoritt er disse Kanelknutene!!!
Derfor finner du selvsagt også denne oppskriften i jubileumsboken "Det søte liv - Kristines favoritter" som jeg lanserte i høst.
♥ Se også Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists) som er basert på tilsvarende oppskrift.

Det er lov å la seg friste.... ;)

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ melisdryss
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.
Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm. Smør på mykt smør og dryss over sukker og kanel.
Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm. Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede. Tvinn lengdene og slå en knute på dem. Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 1 time.
Stek kanelknutene midt i ovnen ved 230 °C i 7-10 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.
Avkjøl og sikt over melis før servering.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så kanelknutene dine ikke blir for brune utenpå.
♥ Kanelknutene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.
20 comments