Also available in: Norsk

Add new comment

Verdens beste kanelknuter


Vintertid er gjærbaksttid for meg! Ingenting er så herlig som duften av nystekte boller i et varmt kjøkken når det er kaldt og masse sne utendørs. :) 

Her har jeg brukt min favorittdeig fra Verdens beste boller, men enhver bolledeig kan brukes til å lage Kanelknuter.

Tvinn og slå knute på kanelfylte deigremser, sikt melis over det ferdige resultatet - så får du kanelboller med elegant utseende!

 

 

Denne oppskriften gir ca. 30 kanelknuter.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.

Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm. Smør på mykt smør og dryss over sukker og kanel. 

Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm. Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede. Tvinn lengdene og slå en knute på dem. Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 1 time.

Stek kanelknutene midt i ovnen ved 230 °C i 7-10 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.

 

 

Gjett om det lukter godt på kjøkkenet nå!

 

 

Avkjøl kanelknutene og sikt over melis før servering.

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så kanelknutene dine ikke blir for brune utenpå.  

♥ Kanelknutene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

 


Det er kjekt å bruke en tesil når du skal sikte over melisen.

 

 

♥ Se også oppskrift på Sjokoladeknuter og Kardemommeknuter.

 

Min favoritt er disse Kanelknutene!!!

Derfor finner du selvsagt også denne oppskriften i jubileumsboken "Det søte liv - Kristines favoritter" som jeg lanserte i høst.


♥ Se også Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists) som er basert på tilsvarende oppskrift.

 

 

Det er lov å la seg friste....   ;)  

 


♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste kanelknuter
Ingredients

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Pynt:
♥ melisdryss

Instructions

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.

Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm. Smør på mykt smør og dryss over sukker og kanel. 

Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm. Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede. Tvinn lengdene og slå en knute på dem. Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 1 time.

Stek kanelknutene midt i ovnen ved 230 °C i 7-10 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.

Avkjøl og sikt over melis før servering.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så kanelknutene dine ikke blir for brune utenpå.  

♥ Kanelknutene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

Cake category
Season
Allergies and preferences

20 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.