
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5365 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Hei,
Jeg synes ikke dette er en veldig bra gjærdeig oppskrift. Det er mye fett i oppskriften, veldig mye gjær og veldig kort hevingstid. Det at deigen ikke forheves gjør at du ikke kvitter deg med den syren som dannes i den første delen av gjæringsprosessen. Smørmengden og sukkermengden kan godt reduseres vesentlig særlig om du baker kanelboller med smør og sukker i fyllet . Om du skal lage verdens beste boller eller verdens beste kanelboller så gjør du - etter min mening - uansett følgende endringer:
- reduser gjærmengden til 25g fersk gjær / 0.5 pk tørrgjær
- kutt ut koking av melk og melis
- bruk kald melk, gjerne skummet melk for å redusere fettmengden
- elt alle andre ingredienser sammen på lav hastighet i 5 min, la stå i 30 minutter før du tilsetter kaldt smør i terninger, 5-7 g salt og 1 ts kardemomme
- elt videre til deigen på lav hastighet i ca 5-10 minutter til deigen blir smidig, deretter eltes deigen på høy hastighet i 1 minutt (for å øke temperaturen i deigen)
- dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse (det tar den tiden det tar og er avhengig av melets malingsgrad, temperatur mm) bak ut og etterhev i minimum 30 minutter, gjerne i forvarmet ovn / ovn med hevefunksjon
- stek på 230-250 grader over/undervarme i 8-10 minutter
Det er ikke riktig som det står ovenfor i kommentarene at hevingen stanser om deigen er kaldere enn 30 grader. Du kan eksperimentere med å lage deigen på kvelden med redusert gjærmengde, sette den i kjøleskapet for heving og så bake ut på morgenen. Da må du bare passe på ikke å arbeide for mye med deigen på morgenen, for da blir det vanskelig å få til etterhevingen på en god måte. Deilig ferske bakevarer uten gjærsmak! :)