Add new comment

Hei,

Jeg synes ikke dette er en veldig bra gjærdeig oppskrift. Det er mye fett i oppskriften, veldig mye gjær og veldig kort hevingstid. Det at deigen ikke forheves gjør at du ikke kvitter deg med den syren som dannes i den første delen av gjæringsprosessen. Smørmengden og sukkermengden kan godt reduseres vesentlig særlig om du baker kanelboller med smør og sukker i fyllet . Om du skal lage verdens beste boller eller verdens beste kanelboller så gjør du - etter min mening - uansett følgende endringer:

- reduser gjærmengden til 25g fersk gjær / 0.5 pk tørrgjær
- kutt ut koking av melk og melis
- bruk kald melk, gjerne skummet melk for å redusere fettmengden
- elt alle andre ingredienser sammen på lav hastighet i 5 min, la stå i 30 minutter før du tilsetter kaldt smør i terninger, 5-7 g salt og 1 ts kardemomme
- elt videre til deigen på lav hastighet i ca 5-10 minutter til deigen blir smidig, deretter eltes deigen på høy hastighet i 1 minutt (for å øke temperaturen i deigen)
- dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse (det tar den tiden det tar og er avhengig av melets malingsgrad, temperatur mm) bak ut og etterhev i minimum 30 minutter, gjerne i forvarmet ovn / ovn med hevefunksjon
- stek på 230-250 grader over/undervarme i 8-10 minutter

Det er ikke riktig som det står ovenfor i kommentarene at hevingen stanser om deigen er kaldere enn 30 grader. Du kan eksperimentere med å lage deigen på kvelden med redusert gjærmengde, sette den i kjøleskapet for heving og så bake ut på morgenen. Da må du bare passe på ikke å arbeide for mye med deigen på morgenen, for da blir det vanskelig å få til etterhevingen på en god måte. Deilig ferske bakevarer uten gjærsmak! :)

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.