Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Welcome to The Sweet Life! Here I hope to inspire you to enjoy life with homemade cakes and delicious food experiences! 😊 I share recipes for Norwegian and international dishes, pastries, and cakes of all kinds, delicious confections, drinks, and wonderful desserts. The Sweet Life contains 5364 recipes! All have been tested by me, and I can promise they are tasty and easy to make. I hope you’ll be tempted!
The Sweet Life has 315,000+ followers on Facebook. You can find me on Instagram as @kristine_lifeissweet.
Enjoy yourself and have fun in the kitchen!
*Heartfelt* regards, Kristine

Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Hei,
Jeg synes ikke dette er en veldig bra gjærdeig oppskrift. Det er mye fett i oppskriften, veldig mye gjær og veldig kort hevingstid. Det at deigen ikke forheves gjør at du ikke kvitter deg med den syren som dannes i den første delen av gjæringsprosessen. Smørmengden og sukkermengden kan godt reduseres vesentlig særlig om du baker kanelboller med smør og sukker i fyllet . Om du skal lage verdens beste boller eller verdens beste kanelboller så gjør du - etter min mening - uansett følgende endringer:
- reduser gjærmengden til 25g fersk gjær / 0.5 pk tørrgjær
- kutt ut koking av melk og melis
- bruk kald melk, gjerne skummet melk for å redusere fettmengden
- elt alle andre ingredienser sammen på lav hastighet i 5 min, la stå i 30 minutter før du tilsetter kaldt smør i terninger, 5-7 g salt og 1 ts kardemomme
- elt videre til deigen på lav hastighet i ca 5-10 minutter til deigen blir smidig, deretter eltes deigen på høy hastighet i 1 minutt (for å øke temperaturen i deigen)
- dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse (det tar den tiden det tar og er avhengig av melets malingsgrad, temperatur mm) bak ut og etterhev i minimum 30 minutter, gjerne i forvarmet ovn / ovn med hevefunksjon
- stek på 230-250 grader over/undervarme i 8-10 minutter
Det er ikke riktig som det står ovenfor i kommentarene at hevingen stanser om deigen er kaldere enn 30 grader. Du kan eksperimentere med å lage deigen på kvelden med redusert gjærmengde, sette den i kjøleskapet for heving og så bake ut på morgenen. Da må du bare passe på ikke å arbeide for mye med deigen på morgenen, for da blir det vanskelig å få til etterhevingen på en god måte. Deilig ferske bakevarer uten gjærsmak! :)