Add new comment

Uanstett oppskrift, det er pektininnholdet som får syltetøyet til å tykne. Søte, myke modne bær inneholder lite pektin. Derfor bør man for eksempel plukke rips og solbær før de blir helt modne hvis man skal koke syltetøy eller gele. Min regel er å aldri lage syltetøy, gele eller marmelade uten et lager med pektin i skapet. Tykner ikke syltetøyet er det bare å tilsette mer pektin.
Blåbærsaft er jo også godt, hvis man mangler pektin, og svenskene elsker sine bærsupper, tyknet med potetmel vil jeg tro.
Skal man allikevel fryse bærene er koking unødvendig. Rørte bær er jo mye bedre (da tykner man det med frysepulver). Fordelen med pektin og frysepulver er at man kan redusere sukkermengden og fortsatt få god konsistens.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.