Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Welcome to The Sweet Life! Here I hope to inspire you to enjoy life with homemade cakes and delicious food experiences! 😊 I share recipes for Norwegian and international dishes, pastries, and cakes of all kinds, delicious confections, drinks, and wonderful desserts. The Sweet Life contains 5364 recipes! All have been tested by me, and I can promise they are tasty and easy to make. I hope you’ll be tempted!
The Sweet Life has 315,000+ followers on Facebook. You can find me on Instagram as @kristine_lifeissweet.
Enjoy yourself and have fun in the kitchen!
*Heartfelt* regards, Kristine

Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Uanstett oppskrift, det er pektininnholdet som får syltetøyet til å tykne. Søte, myke modne bær inneholder lite pektin. Derfor bør man for eksempel plukke rips og solbær før de blir helt modne hvis man skal koke syltetøy eller gele. Min regel er å aldri lage syltetøy, gele eller marmelade uten et lager med pektin i skapet. Tykner ikke syltetøyet er det bare å tilsette mer pektin.
Blåbærsaft er jo også godt, hvis man mangler pektin, og svenskene elsker sine bærsupper, tyknet med potetmel vil jeg tro.
Skal man allikevel fryse bærene er koking unødvendig. Rørte bær er jo mye bedre (da tykner man det med frysepulver). Fordelen med pektin og frysepulver er at man kan redusere sukkermengden og fortsatt få god konsistens.