
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
When coffee dreams,
it dreams of chocolate.
♥
Kaffe, sjokolade og nøtter er en drømmekombinasjon for meg.
Dette er småkaker for kaffeelskere! Hasselnøttkakene er myke inni og noen deilige smaksbomber.
Denne oppskrifter vil du også finne i Kaffe-kapittelet i min nye kakebok Det søte liv - Kaker for enhver smak (som jeg nå har fått vite at kommer fra trykkeret på mandag .... GLEDER MEG! )
Oppskriften er ikke så veldig stor, og gir 16 nydelige kaker.
Ingredienser:
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver
Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte.
Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.
Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.
Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.
Avkjøl kakene på rist før servering.
En nydelig kakebit!
Tips:
♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.
♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver
Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade
Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.
Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.
Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.
Avkjøl kakene på rist før servering.
♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.
♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.
3 comments