Add new comment

Hasselnøttkaker med kaffe og sjokolade


When coffee dreams,

it dreams of chocolate.

Kaffe, sjokolade og nøtter er en drømmekombinasjon for meg.

Dette er småkaker for kaffeelskere! Hasselnøttkakene er myke inni og noen deilige smaksbomber.

 

 

Denne oppskrifter vil du også finne i Kaffe-kapittelet i min nye kakebok Det søte liv - Kaker for enhver smak (som jeg nå har fått vite at kommer fra trykkeret på mandag .... GLEDER MEG! Smile chrome )

 

Oppskriften er ikke så veldig stor, og gir 16 nydelige kaker.

 

 

Ingredienser:
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver

Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte.

Smelt smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.

Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.

Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.

Avkjøl kakene på rist før servering.

 

 

En nydelig kakebit!

 


Tips:

♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.

♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hasselnøttkaker med kaffe og sjokolade
Ingredienser

♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver

Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.

Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.

Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.

Avkjøl kakene på rist før servering.

Tips

♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.

♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.