Add new comment

Jeg liker helst rårørte molter og fryser derfor det meste vi plukker, enten helt uten sukker og rører i sukker etter tining, eller ferdig rørte med sukker (personlig synes jeg smaken blir best hvis de røres ferdig før frysing). MEN jeg koker også alltid et par kilo for å ha til moltekrem. Jeg laget moltekrem av rå bær i flere år men syntes aldri jeg fikk til den helt riktige, fyldige moltesmaken - godt, ja men aldri perfekt. Inntil svigermor en gang - sånn i forbifarta - sa at hun måtte koke noe av moltefangsten til julens moltekrem - "skal moltekremen bli god, må det være kokt molte i". Det store lyset gikk opp for meg . Jeg kokte noe til moltesyltetøy, laget moltekrem og PlingeLing og Halleleluja, der satt'n - perfekt smak !
Forøvrig er jeg enig med Knut Krossbakken om at bærene må kokes opp og sukkeret røres i helt til slutt. Hvis bæra kokes med sukker blir det liksom litt seigt og nærmest som en grøt.
Men - som med det meste - alt dreier seg om smak og behag. Enhver får prøve seg fram og finne det som passer ens egen gane - noen liker si og noen liker så :)

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.