Add new comment

For det første er det presset fersk sitronsaft som skal brukes, sitronsaft fra flaske gir ikke samme smak, dessverre. For det andre er det veldig stor forskjell på ulike olivenoljer, og eventuelt kan oljen ha harsknet, noe som ikke vil gi god smak. For det tredje blir det ikke god smak med kun Dijon sennep, akkurat som Kristine skriver trenger man annen sennep i tillegg som "runder av" smaken av Dijon sennep. Da sennep er en så stor smaksetter i sausen, vil smaken av sennepen som brukes skjære igjennom kraftig. Jeg har en gang brukt kun Dijon sennep, og da ble sausen litt for bitter og skarp i smaken til at jeg skulle like den. Mitt forslag er at man blander til sennepen ved siden av og tester smaken for å se om man liker den, og liker man den kan den brukes i sausen. Smaken på Gravlakssausen skal være rund, litt søtlig og mild nok til å ikke ødelegge smaken av gravlaksen, men allikevel være litt skarp for å gi krydder. Lykke til med å finne ut akkurat hva som gjorde at din saus ikke ble vellykket. I tillegg vil jeg nevne for andre som eventuelt vurderer å lage sausen at det ikke fungerer med tørket dill, det må virkelig være frisk dill som brukes i sausen.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.