Also available in: Norsk

Skitne heksefingre til Halloween

Skitne heksefingre ser ikke så veldig delikate ut, men det skal det jo heller ikke gjøre til Halloween. Til gjengjeld er de superraske å lage, og ikke minst kjempegode! 

Jeg har rett og slett brukt ferdigkjøpt kransekakedeig, som jeg har formet til ujevne, knoklete fingre. Neglene lages ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger før steking.

Den skitne fargen kommer av kakaopulver, som faktisk smaker veldig godt sammen med kransekake!  

 

 

Faktisk så godt at jeg må teste ut å lage hjemmelagde Kransekakestenger med kakaodryss! 

Men de vil jeg lage pene, så det får bli til en annen gang... 😊 

 

 

Disse ikke-så-pene heksefingrene serveres i en skål fylt med "jord" laget av finmalte Oreokjeks. 

 

Oppskriften gir ca. 16 stk.


Ingredienser:

♥ 400 g kransekakedeig (se tips)
♥ 20 mandler

Pynt:
♥ 1 ss kakaopulver

Servering:
♥ 1 pk Oreokjeks

 

Fremgangsmåte: 

Skålde mandler: 

Start gjerne med å skålde mandlene ved å ha dem i en skål med kokende vann (skåld gjerne 20 stk, så har du et par ekstra i tilfelle du lager noen flere fingre enn meg). La mandlene ligge i det varme vannet til skallet løsner lett. Hell vannet av mandlene og fjern mandelskallet på alle mandlene.

Tørk mandlene med kjøkkenpapir. 
 

Skitne heksefingre: 

Form kransekakemassen til stenger som ligner på fingre. For en gangs skyld gjelder jo styggere jo bedre... 😅  Dersom deigen sprekker noen steder, er det bare enda bedre! 😄

Lengden på fingrene bestemmer du selv (se tips). Du lager fingerknokene ved å klemme inn stengene på to steder. Jeg drar av litt av kransekakedeigen på den ene siden slik at fingrene blir ujevne nederst. På oversiden lages fingerneglene ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger. Bruk en kniv til å markere noen streker på tvers på hver av fingrene. 

Legg kakene på en bakepapirdekket stekeplate. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 8- 12 minutter. Steketiden avhengig av tykkelsen på fingrene (følg med!).

 

 

Avkjøl kakene helt.

 

 

Pensle litt kakaopulver på hver finger for å få dem til å se skitne ut. 

 

 

 

Det skal se ut som at fingrene har gravd lenge i jorden... 

 

 

Servering: 

Ved servering kan du legge dem i en skål med finmalte Oreokjeks, som ser ut som jord. Bare ha Oreokjeks i en food processor (jeg fjerne ikke den hvite kremen inni) og kjør til kjeksene har blitt til små smuler. 

 

 

 

Fordel smulene i en skål og legg de skitne heksefingrene oppå. 

 

 

 

Disse heksefingrene er så raske å lage at du fint kan lage dem på selve Halloween-dagen, og kanskje barna synes det er gøy å være med på det også. 

 

 

Tips:

♥ Jeg lagde fingrene litt tykke og knoklete fordi jeg liker at kransekakene er myke inni. Dersom du i stedet vil ha lange, tynne heksefingre, er det ikke noe i veien for å forme dem slik, men husk at tynne fingre trenger kortere steketid. Følg med underveis i stekingen så kakene ikke blir for mye stekt, for da blir de harde. 

♥ Hvis du vil lage fingrene enda mer groteske, kan du dyppe den nederste enden på fingrene i en skål med rødfarget melisglasur så de ser blodige ut. 

♥ Ferdigkjøpt kransekakedeig fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene (grønn rull fra Odense). Denne deigen kan formes til mange forskjellige typer småkaker, se f eks Kransekakeormer, som også passer til Halloween, Enkle kransekakestenger og Enkle kransekaker (småkaker).

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses. 

 

Jeg kan spare min begeistring for Halloween, men heldigvis smaker kransekake alltid godt! 😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Skitne heksefingre til Halloween
Ingredients

♥ 400 g kransekakedeig (se tips)
♥ 20 mandler

Pynt:
♥ 1 ss kakaopulver

Servering:
♥ 1 pk Oreokjeks

Instructions

Skålde mandler: 
Start gjerne med å skålde mandlene ved å ha dem i en skål med kokende vann (skåld gjerne 20 stk, så har du et par ekstra i tilfelle du lager noen flere fingre enn meg). La mandlene ligge i det varme vannet til skallet løsner lett. Hell vannet av mandlene og fjern mandelskallet på alle mandlene. Tørk mandlene med kjøkkenpapir. 

Skitne heksefingre: 
Form kransekakemassen til stenger som ligner på fingre. For en gangs skyld gjelder jo styggere jo bedre... 😅  Dersom deigen sprekker noen steder, er det bare enda bedre! 😄

Lengden på fingrene bestemmer du selv (se tips). Du lager fingerknokene ved å klemme inn stengene på to steder. Jeg drar av litt av kransekakedeigen på den ene siden slik at fingrene blir ujevne nederst. På oversiden lages fingerneglene ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger. Bruk en kniv til å markere noen streker på tvers på hver av fingrene. 

Legg kakene på en bakepapirdekket stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 8- 12 minutter. Steketiden avhengig av tykkelsen på fingrene (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Pensle litt kakaopulver på hver finger for å få dem til å se skitne ut, som om de har gravd lenge i jorden. 

Servering: 
Ved servering kan du legge dem i en skål med finmalte Oreokjeks, som ser ut som jord. Bare ha Oreokjeks i en food processor (jeg fjerne ikke den hvite kremen inni) og kjør til kjeksene har blitt til små smuler. 

Fordel smulene i en skål og legg de skitne heksefingrene oppå. 

Tips

♥ Jeg lagde fingrene litt tykke og knoklete fordi jeg liker at kransekakene er myke inni. Dersom du i stedet vil ha lange, tynne heksefingre, er det ikke noe i veien for å forme dem slik, men husk at tynne fingre trenger kortere steketid. Følg med underveis i stekingen så kakene ikke blir for mye stekt, for da blir de harde. 

♥ Hvis du vil lage fingrene enda mer groteske, kan du dyppe den nederste enden på fingrene i en skål med rødfarget melisglasur så de ser blodige ut. 

♥ Ferdigkjøpte kransekakedeig fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene (grønn rull fra Odense). Denne deigen kan formes til mange forskjellige typer småkaker, se f eks Kransekakeormer, som også passer til Halloween, Enkle kransekakestenger og Enkle kransekaker (småkaker).

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses. 

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.