Iskake med jordbær og marengs

Iskake med jordbær og marengs
Ingredienser

Marengsbunn:
3 eggehviter
1,5 dl sukker
1 ss potetmel
0,5 ts hornsalt

Eller en ferdig kjøpt marengsbunn (22-24 cm i diameter)

Jordbæris:
3 eggeplommer
1,5 dl sukker
3 plater gelatin
500 g frosne jordbær (gjerne opptinte)
3 dl kremfløte

Pynt:
Marengstopper

Fremgangsmåte

Hvis du lager marengsbunnen selv:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs (ca 20 min). Bland i potetmel og hornsalt. Ha i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek/tørk marengsbunnen midt i ovnen ved 110°C i 60 min. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig. Sett bunnen på en bakepapirkledd stekeplate og stek/tørk bunnen videre ved 110°C i 90 min, eller lenger til bunnen virker helt tørr (sjekk særlig i midten).

Til jordbærisen piskes eggeplommer og sukker lyst og luftig. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10 min. Tin jordbærene (i mikro eller i en liten kjele). Mos jordbærene med en stavmikser. Gi jordbærmosen en raskt oppkok. Klem vannet av gelatinen og løs opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl litt og bland så i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp for å få blandingen helt jevn).

Ha den hjemmelagede eller ferdigkjøpte marengsbunnen i en passe stor rund form (uten bakepapir). Hell i jordbærblandingen og sett kaken i fryseren. Ta den frosne kaken ut av formen og pynt med marengstopper.

Kaken må tine i 20-30 min før servering.

Tips

Det er svært viktig at marengsbunnen blir helt tørr. Hvis ikke, blir kaken veldig vanskelig å skjære opp etter at den er blitt fryst.

På bildet er det brukt ferdigkjøpt marengs. Ferdiglagede marengsbunner kan du som regel få kjøpt eller bestilt på konditorier. Marengstopper finnes i de fleste velassorterte matbutikker.

Lever du i en hektisk hverdag og ikke finner ferdiglaget marengs, er det greit å vite at marengs holder seg lenge i en tett kakeboks. Så med litt planlegging får du til likevel!

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 comment

Jeg laget marengsbunnen selv, etter oppskriften her. Det,ble veldig mye til en 24 cm form, og den gikk nesten helt til kanten underveis i stekingen. Dermed var den på langt nær stekt etter 60 + 90 minutter og jeg prøvde med enda 90 minutter. Da måtte jeg ta bunnen ut og dele den i to og stekte videre i en god time til før jeg MÅTTE ta den ut. Da var den fremdeles seig i midten. Delingen var mer eller mindre vellykket, og jeg endte opp med å legge ene halvparten i bunnen, og fylle på med biter av den andre halvdelen for å «fylle ut». Heldigvis vil vel isen dekke det meste, men neste gang bruker jeg min egen oppskrift……..

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.