Sjokoladebiter med kesam


Her har du saftige og kjempegode "Sjokoladebiter med kesam", som dessuten er magre!

Oppskriften er til en liten langpanne.

Sjokoladebiter med kesam
Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 dl kakao
3 dl kesam (mager type)
100 g valnøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i ruter og sikt over melis før servering.

Tips

Kakestykkene er fine å fryse.

Se også "Sjokoladekake for smale dager" og "Konfektkake med kesam".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.