Glassnudelsalat (Yum Woon Sen på thailandsk, der "yum" betyr salat / å mikse og "woon sen" betyr glassnudler) er en superpopulært rett i Thailand.
Glassnudler er tynne, gjennomsiktige nudler laget av stivelse fra mungbønner. Klassisk versjon av Yum Woon Sen lages gjerne med stekt svinekjøttdeig og scampi, mens jeg her har brukt flotte, norske reker. Det går også å lage glassnudelsalat med marinert, stekt kylling eller biffstrimler.
Denne versjonen av glassnudelsalat med reker blir lett og sommerlig. I tillegg til glassnudler og reker brukes agurk, vårløk, sjalottløk, selleri, reddiker, frisk koriander og mynte – og hakkede peanøtter for crunch. Den thailandske dressingen med fiskesaus, riseddik, sesamolje, brunt sukker, hvitløk, ingefær, lime og chili tilfører surt, søtt, salt og sterkt som gir salaten en herlig smak!