Karamellisert rabarbrapai med havre

Dette er egentlig en helt vanlig smuldrepai med havre og rabarbra - men er det ikke allikevel. "Karamellisert rabarbrapai" lages nemlig med en veldig spesiell smuldredeig som inneholder mørk sirup, smør, sukker og kremfløte = de samme ingrediensene du bruker når du lager fløtekarameller.  :)  Du får dermed en nydelig rabarbrapai med lekker havrekaramelldeig!

Kaken smaker veldig godt med en klatt seterrømme eller hjemmelaget råkrem (som er pisket krem blandet med eggedosis og vanilje, se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).

 

 

Se også Karamellisert blåbærpai med havreKaramellisert ripspai med havre og Karamellisert eplepai med havre.

 

Ingredienser: 

♥ 500 g rabarbra
♥ 2 ts sukker

Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl mørk sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte: 

Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.

Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.

Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 minutter.

 

 

Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.

 

 

Tips: 

Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:

RÅKREM: 
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.

 

ENJOY!  😃

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Karamellisert rabarbrapai med havre
Ingredienser

♥ 500 g rabarbra
♥ 2 ts sukker

Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl mørk sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.

Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.

Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 minutter.

Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.

Tips

Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:

RÅKREM: 
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift