Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Dette er egentlig en helt vanlig smuldrepai med havre og rabarbra - men er det ikke allikevel. "Karamellisert rabarbrapai" lages nemlig med en veldig spesiell smuldredeig som inneholder mørk sirup, smør, sukker og kremfløte = de samme ingrediensene du bruker når du lager fløtekarameller. :) Du får dermed en nydelig rabarbrapai med lekker havrekaramelldeig!
Kaken smaker veldig godt med en klatt seterrømme eller hjemmelaget råkrem (som er pisket krem blandet med eggedosis og vanilje, se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).

Se også Karamellisert blåbærpai med havre, Karamellisert ripspai med havre og Karamellisert eplepai med havre.
Ingredienser:
♥ 500 g rabarbra
♥ 2 ts sukker
Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl mørk sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
Fremgangsmåte:
Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.
Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.
Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 minutter.

Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.

Tips:
Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:
RÅKREM:
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.
ENJOY! 😃


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 500 g rabarbra
♥ 2 ts sukker
Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl mørk sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.
Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.
Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 minutter.
Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.
Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:
RÅKREM:
3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.
Skriv ny kommentar