Luxury Banana Bread

Varm nystekt banankake ♥

 

Kliss klass, øsende regn, pøsende regn...

Regn i Oslo i dag, men det fine med sommerregn er at det går an å sitte ute på terrassen under tak og se det hølje ned uten å bli kald. Med en varm og nystekt banankake fylt med valnøtter og sjokoladebiter blir opplevelsen enda bedre.  *regular_smile*

 

yum yum, give me some..

 

Oppskriften kommer fra den berømte, britiske bakeren Paul Hollywood som er kjent for sine TV-programmer på BBC.

En kjekk og kul fyr som lager dødsgode kaker!  *wink*

 

Ingredienser:

♥ 2 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 150 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
♥ 100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.

Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.

Sikt over melis og server i tykke skiver.

 

mmmmm...

 

Tips:

Banankaken er kjempefin å fryse.

Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood, Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no!  *smile*

 

Sååå godt  ♥

 

Fortsatt god helg til dere alle!

Luxury Banana Bread
Ingredienser

2 store egg
250 g sukker
4 modne bananer
150 g smør
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
100 g valnøtter
100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.

Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.

Sikt over melis og server i tykke skiver.

Tips

Banankaken er kjempefin å fryse.

Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift