![Cupcakes](/themes/custom/dsl_foundation/img/cupcakes.png)
Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 1
Oppskriften på denne banankaken er svensk. Kaken smaker nydelig med pisket krem, men den kan også pyntes med melisdryss eller serveres som den er. "Banankake med kanel" er lett og rask å lage.
2 bananer
1,5 dl sukker
1 egg
100 g smør
4 ss melk
1 ts kanel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2,5 dl hvetemel
Pynt:
1,5 dl kremfløte
kaneldryss
Mos bananene sammen med sukker og egget (dette gjøres enkelt med en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller bare en gaffel). Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i bananmosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis eller pynt kaken med pisket krem og et lite kaneldryss, slik som på bildet.
Bruk godt modne bananer - det gir best smak på kaken.
Banankaken er fin å fryse uten krem.
1 kommentar
Den var veldig go. Laga den i
Den var veldig go. Laga den i dag. Takk.
Skriv ny kommentar