
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Denne kjempegode oppskriften på "Solsikkeruter" er browniesaktig i konsistensen, og har veldig god sjokoladesmak. Solsikkekjernene i deigen gir litt tyggemotstand og en spennende kontrast til den myke sjokoladekaken.
Oppskriften er til stor langpanne.
6 egg
300 g sukker
300 g smør
300 g kokesjokelade
300 g hvetemel
200 g solsikkekjerner
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og brekk i sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet helt og blandingen er jevn og klumpfri. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell i den avkjølte sjokelademassen. Tilsett hvetemelet og rør forsiktig til deigen er klumpfri (bruk gjerne en stålvisp). Bland i solsikkekjernene til slutt.
Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 20 minutter. Kaken skal ha litt bløt kjerne. Avkjøl kaken helt i formen. Del opp i ruter før servering.
"Solsikkeruter" er fine å fryse!
Skriv ny kommentar