Crostata di marmellata (Italiensk terte med syltetøy)

Crostata di marmellata er en klassisk, italiensk kake.

En Crostata di marmellata er i grunnen utrolig enkel - kaken består bare av mørdeig ("pasta frolla") og syltetøy - likevel er det noe med denne kaken som har gjort den elsket og berømt over hele verden.

Syltetøyet kan varieres; jeg foretrekker aprikossyltetøy (se bildet), men mange bruker et litt mer syrlig syltetøy, slik som bringebærsyltetøy, kirsebærsyltetøy eller plommesyltetøy.

Crostata di marmellata (Italiensk terte med syltetøy)
Ingredienser

Mørdeig:
270 g hvetemel
115 g sukker
150 g smør
4 eggeplommer
revet skall av 1/2 sitron

Fyll:
200 g aprikossyltetøy

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smuldre mykt smør i hvetemelet. Bland i sukker, revet sitronskall og til slutt eggeplommene. Kna deigen raskt sammen. Har du food processor, kan du ha i alle ingrediensene på en gang og kjøre på full hastighet med hakkekniv til deigen samler seg.

Trykk ut halve deigen i bunnen og litt oppover kantene på en godt smurt, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør på syltetøyet i et jevnt lag. Kjevle ut resten av deigen og lag remser med bakkelspore. Bruk remsene til å lage gittermønster på toppen av kaken.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. La kaken stå i formen i kjøleskapet til dagen etter. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss litt melis over kaken før servering.

 

 

 

Tips

Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast. Den kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift