Boller med blåbær og vaniljekrem


Originale og supergode boller med blåbærsyltetøy og vaniljekrem! 

Oppskriften gir 30 boller.

 

 

Ingredienser: 

Gjærbakst: 
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1,5 liter hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem 
♥ 2 dl blåbærsyltetøy

Pynt:
♥ perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca. 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel.

Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca. 30 minutter.

Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over blåbærsyltetøy (se tips).

Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca. 30 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10–15 min til de er gylne.

Avkjøl bollene på platen.

 

 

 

Så nydelige boller med vaniljekrem og blåbærsyltetøy!  Heart

 

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også greit. 

♥ Ikke ha for mye syltetøy i bollene, ellers har fyllet lett for å renne ut. Av samme grunn er det smart å bruke papirformer.

♥ Bollene er fine å fryse.

♥ Se også Boller med jordbær og vaniljekrem.

 

 

Kos deg! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Boller med blåbær og vaniljekrem
Ingredienser

Gjærbakst: 
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1,5 liter hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem 
♥ 2 dl blåbærsyltetøy

Pynt:
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca. 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel.

Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca. 30 minutter.

Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over blåbærsyltetøy (se tips).

Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca. 30 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10–15 min til de er gylne.

Avkjøl bollene på platen.

Tips

♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også greit. 

♥ Ikke ha for mye syltetøy i bollene, ellers har fyllet lett for å renne ut. Av samme grunn er det smart å bruke papirformer.

♥ Bollene er fine å fryse.

♥ Se også Boller med jordbær og vaniljekrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift