
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
I try to contrast; life today is full of contrast...
We have to change.
(Gianni Versace)
♥
Og her har du superdeilige rabarbramuffins med spennende kontraster i syrlig og søtt. Muffinsene inneholder revet marsipan og på toppen små biter rabarbra og hvit sjokolade.
Oppskriften gir ca 24 muffins.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
Topping:
♥ 200 g rabarbra i små biter
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig (men rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips).
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca. 2/3 fulle.
Rens rabarbra og del opp i små biter. Bland med brunt sukker og hakket hvit sjokolade.
Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Det er koselig å bake muffins! 😊
Og disse er kjempegode! 😍
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt - bare nok til at deigen blir blandet. Dette gjør at muffinsene blir myke og luftige.
♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.
♥ Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med bær, se Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade (som også kan brukes med for eksempel rips eller blåbær).
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Kos deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
Topping:
♥ 200 g rabarbra i små biter
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig (men rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, se tips).
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca. 2/3 fulle.
Rens rabarbra og del opp i små biter. Bland med brunt sukker og hakket hvit sjokolade.
Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt - bare nok til at deigen blir blandet. Dette gjør at muffinsene blir myke og luftige.
♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.
♥ Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med bær, se Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade (som også kan brukes med for eksempel rips eller blåbær).
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar