 
									  
				
				
			Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
 
							
Sjømannskirken er kjent for sine fantastisk gode vafler som stekes rundt omkring i verden.
Siden 2002 har det ca annet hvert år blitt kåret en vinneroppskrift blant Sjømannskirkens vafler, og vaflene fra Sjømannskirken i Alicante har gått av med seieren ikke mindre enn to ganger i denne konkurransen:
Både i 2004 og 2006 ble det overlegent flertall for at dette var VERDENS BESTE VAFLER!
Sjømannskirken har siden skiftet navn til Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa, men jeg vil tro at de ikke har skiftet ut vaffeloppskriften sin *smile*
Oppskriften gir 12-15 deilige vaffelplater.
Ingredienser:
♥ 5 egg
	♥ 2,25 dl sukker
	♥ 3 dl vann
	♥ 5 dl melk
	♥ 0,5 ts kardemomme
	♥ 1 ts bakepulver
	♥ 750 g hvetemel
	♥ 250 g smør
Fremgangsmåte:
Pisk eggene sammen med sukkeret. Rør i vann, melk, kardemomme og bakepulver. Bland i melet til en jevn deig og rør i smeltet smør til slutt.
Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte med syltetøy!
Tips:
Se også oppskrift på "Vafler fra Sjømannskirken i København" som vant prisen for verdens beste vafler i samme konkurranse i 2008 og "Vafler fra Sjømannskirken i New York" som vant i 2010.
♥ ♥ ♥ ♥
 

5 egg
2,25 dl sukker
3 dl vann
5 dl melk
0,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
750 g hvetemel
250 g smør
Pisk eggene sammen med sukkeret. Rør i vann, melk, kardemomme og bakepulver. Bland i melet til en jevn deig og rør i smeltet smør til slutt.
Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte med syltetøy!
Oppskriften gir 12-15 deilige vaffelplater.
Skriv ny kommentar