Vafler fra Sjømannskirken i Miami


Huffa meg! For en mørk og regnfylt lørdag det er her i Oslo i dag.

Her er det visst bare å finne frem vaffeljernet og holde seg innendørs... og drømme seg til palmesus og Miami Beach... ;)

Sjømannskirken er kjent for sine gode vaffeloppskrifter, og dette er den åttende jeg tester ut. Vaflene fra Sjømannskirken i Miami ble kåret til Verdens beste vafler i 2002!

Jeg har her valgt å halvere oppskriften, men originaloppskriften er gjengitt i tipsfeltet.

Oversikt over alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirken finner du HER og de jeg har testet ut HER.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 9,5 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
♥ 8-9 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

 

Tips:

♥ Vaflene smaker aller best helt nystekte!

♥ Orignaloppskriften er dobbelt så stor:

6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør
 

♥ Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy. Jeg brukte blåbærsyltetøy denne gangen... nydelig!

 

 

Ha en deilig lørdag, folkens!  :)

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vafler fra Sjømannskirken i Miami
Ingredienser

♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 9,5 dl melk
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 125 g smør
♥ 8-9 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen alle ingrediensene med en stålvisp til en jevn, klumpfri røre. Tilpass melmengden så du får en passe tykk vaffelrøre.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

Tips

♥ Vaflene smaker aller best helt nystekte!

♥ Orignaloppskriften er dobbelt så stor:

6 egg
4 dl sukker
1,9 l melk
1,4-1,8 l mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 g smør

♥ Vaflene er nydelige med alle varianter syltetøy.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Disse falt i smak hos alle 7 som spiste det på camping ved Gardasjøen en sommerkveld. Røren virket litt tynn, men tjuknet til på vaffeljernet og ble kjempegode! Lukta helt nydelig i tillegg!! Takk for god oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift