Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
I kveld er det Sankthansaften, og du har kanskje tenkt å kose deg med grillmat?

Det er faktisk mulig å lage desserten på grillen også!

Ja, til og med en deilig, bløt Browniekake med kjempegod sjokoladesmak!!! *smile_chrome*

Serveres varm, rett fra grillen, og gjerne sammen med iskrem og friske jordbær! *yum*

Denne oppskriften passer til en engangsform av aluminium i størrelse 21x16 cm (se tips).

Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.
Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.
Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).
Hell deigen i formen.

Sett formen på grillen (se tips).

Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.

Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.

HERLIG! :)

Tips:
♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.
♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.
♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.

Nyt årets fineste dager!

Superdeilig, myk sjokoladebrownie - så nystekt som den kan få blitt! *yum*

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.
Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.
Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).
Hell deigen i formen.
Sett formen på grillen (se tips). Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.
♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.
♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.
♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.
1 kommentar
Elsk, elsk, elsk! Dette blir
Elsk, elsk, elsk! Dette blir definitivt testet ut i løpet av de nærmeste dagene! :D
Skriv ny kommentar