Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Heisan!
Håper det står bra til!
Det er tid for nedtelling til vinterferie for mange av oss. Jeg gleder meg til å ligge rett ut i sola om en uke.. *shades_smile*
Før det har jeg tenkt å kose meg med myke, nybakte Ambrosiaboller med masse rosiner og vaniljekrem. *heart*
Oppskriften er basert på populære Ambrosiabrød.

"Ambrosia" (fra "ambrosios" som betyr udødelig) er navnet på gudenes mat i henhold til gresk mytologi. Ambrosia var søt nektar som skulle sikre gudene evig friskhet og ungdommelig skjønnhet!
Det lover godt, eller hva? ;)

Oppskriften gir ca 30 deilige Ambrosiaboller.

Elsker disse bollene mens de fortsatt er varme og vaniljekremen litt flytende.... *yum*
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg.
Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen).

La deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord.

Del deigen i like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev bollene i 20 min.
Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem.
Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Tips:
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.
♥ Bollene er kjempefine å fryse!

Hverdagskos! *heart*

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk
Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.
Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 30 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 20 min.
Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem. Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.
♥ Bollene er kjempefine å fryse!
2 kommentarer
Disse bollene så veldig
Disse bollene så veldig fristende ut :)
Nammm... alt godt i en bolle,
Nammm... alt godt i en bolle, nystekte lunkne boller og iskald melk til, o store lykke.... :-D
Skriv ny kommentar