Ambrosiaboller med vaniljekrem


Heisan!

Håper det står bra til!

Det er tid for nedtelling til vinterferie for mange av oss. Jeg gleder meg til å ligge rett ut i sola om en uke.. *shades_smile* 

Før det har jeg tenkt å kose meg med myke, nybakte Ambrosiaboller med masse rosiner og vaniljekrem.  *heart*

Oppskriften er basert på populære Ambrosiabrød.

 

 

"Ambrosia" (fra "ambrosios" som betyr udødelig) er navnet på gudenes mat i henhold til gresk mytologi. Ambrosia var søt nektar som skulle sikre gudene evig friskhet og ungdommelig skjønnhet!

Det lover godt, eller hva?  ;)

 

 

Oppskriften gir ca 30 deilige Ambrosiaboller.

 


 

Elsker disse bollene mens de fortsatt er varme og vaniljekremen litt flytende....  *yum*

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

 

 

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg.

Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen).

 

 

La deigen heve i 1 time.

Ha deigen på et melet bakebord.

 

 

Del deigen i like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater.  Etterhev bollene i 20 min.

Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem.

Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.

♥ Bollene er kjempefine å fryse!

 

 

Hverdagskos!  *heart* 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Ambrosiaboller med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 30 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. 

Etterhev bollene i 20 min.

Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem. Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.

♥ Bollene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift