Kremet jordbærsuppe


Sol ute, sol inne.

Sol i hjertet, sol i sinnet.

Sol bare sol.

Heart


Kremet jordbærsuppe serveres iskald og smaker deilig i varmen!

 


Oppskriften gir 4-6 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche

Pynt:
♥ 50 g friske jordbær


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.

Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.

Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.

Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.

 

 


Tips:

♥ Resultatet blir best med friske jordbær. 

♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.

♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.

 

Kos deg i sola! Smile

 


 Heart  Heart  Heart  

 

Kremet jordbærsuppe
Ingredienser

♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche

Pynt:
♥ 50 g friske jordbær

Fremgangsmåte

Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.

Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.

Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.

Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.

Tips

♥ Resultatet blir best med friske jordbær. 

♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.

♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.

Sesong
Sunne oppskrifter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift